Pasta z makreli

Witam! Dziś przedstawię bardzo prosty przepis na kolejną pyszną pastę. Pasta z wędzonej makreli jest pyszna i zdrowa.
Polecam ją wszystkim, którzy mają dość tradycyjnych kanapek. Pasta jest łatwa i szybka do przyrządzenia. Każdy jest w stanie zrobić ją sam.

Życzę smacznego!

Luiza 🙂

Składniki:

  • duża wędzona makrela
  • 2-3 jajka
  • 2-3 kiszone ogórki
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżeczki ketchupu
  • 2-3 szczypty soli
  • 2-3 szczypty pieprzu

Sposób przyrządzenia:

  1. Makrele oddzielamy od ości i skóry bardzo dokładnie
  2. Rybę rozdrabniamy widelcem lub mielimy blenderem
  3. Jajka gotujemy na twardo i dodajemy do masy rybnej
  4. łączymy jajka z makrelą w jednolitą masę
  5. Ogórki i cebulę siekamy bardzo drobno i dodajemy do masy
  6. Następnie dodajemy majonez, ketchup oraz przyprawy i dokładnie mieszamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Śniadania i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *