Pasta jajeczna

Witam! Jako, że jestem fanką różnego rodzaju past do kanapek, dziś przedstawię przepis na pastę jajeczną. Jest to niezwykle prosty przepis, który z powodzeniem może zastąpić tradycyjną wędlinę czy ser.

Życzę smacznego!

Luiza 🙂

Składniki:

  • 7-8 jajek
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 szczypiorek
  • 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu

Sposób przyrządzenia:

  1. Jajka gotujemy na twardo
  2. W tym czasie siekamy szczypiorek
  3. Do miseczki przekładamy jajka i mielimy je blenderem lub rozgniatamy widelcem
  4. Dodajemy majonez lub jogurt i dokładnie mieszamy (możemy jeszcze raz zmielić blenderem aby masa dokładnie się połączyła)
  5. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekany szczypiorek
  6. Całość dokładnie mieszamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii Śniadania. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *